Vanliga frågor

Vad är Smiling?


Smiling är schyssta och naturliga snacks som tagits fram på ett hållbart sätt som skapar utveckling i våra odlingsländer.
Varför startade ni Smiling?


Idén till Smiling kom när vi skrev kandidatuppsatts på plats nere i Gambia. Medans vi levde med invånarna på den gambiska landsbyggden frågade vi dem vad de tyckte om bistånd. Det visade sig att de inte alls vill ha bistånd utan istället vill ha arbetstillfällen. Vi började då kolla på vad som skulle kunna skapa arbetstillfällen och såg att de där växer fantastiskt mycket cashewnötter. Problemet var att dessa exporteras orfördlade till Indien och Vietnamn där de skalas och rostas. Det finns ett par problem med detta som vi ville ändra på. Arbetstillfällerna försvan från odlingslandet. Onödiga samt långa omvägar. Arbetsvilkoren för arbeterna i Indien och Vietnamn är för många så dåliga att de kallas för Blood Cashews.
Vi starta Smiling för att vi tror på Smiling Cashew, inte Blood Cashew.
Vart hittar jag era produkter?


Kul att du undrar! Smiling finns i ca 4000 butiker tex på Pressbyrån, 7/Eleven, Circle K, Preem, ICA, Coop, Hemköp och Willys. Vi finns också där du inte går för att handla mat, men ändå vill ha ha schyssta snacks som tex på caffér, sportanläggningar, hos Scandic, på SJ-tågen,i Filmstaden (SF Bio), apotek och Stadiumbutikerna. Läs mer här!
Vilka är ni som startat Smilling


Då var vi fyra studenter på Linnéuniversitetet som tog alla pengar vi hade, lånade så mycket vi kunde och köpte cashewnötter för varenda krona. Idag är vi inte studenter längre, men vi jobbar fortfarande utifrån devisen att låta handel med schyssta villkor skapa hållbar utveckling lokalt i våra odlinsländer. Läs mer om oss som driver Smiling här.