FRÅN UNIVERSITETSUPPSATS

- TILL INTERNATIONELLT  FÖRETAG

2011 satt vi, två naiva studenter, i Gambia och funderade på om handeln med cashewnötter verkligen behövde vara hemsk och destruktiv. Kunde vi inte använda kraften i just handel för att göra gott istället? Väl hemma igen ringde vi Pressbyrån och frågade om dom inte ville sälja schyssta nötter som skapa hållbar utveckling istället (de ville dom). Vi tog då alla pengar vi hade, lånade så mycket vi kunde och köpte  cashewnötter för varenda krona. Idag säljer vi 8000 påsar varje dag med nationell distribution i hela Skandinavien, och resan har bara börjat.

Tonaliteten är lättsam, stundvis humoristisk, men även faktabaserad och kritisk beroende vilken fråga vi för tillfället pratar om. Vi använder Prezi som verktyg vilket gör att föreläsningen blir innovativ och dynamisk där vi växlar mellan bild, film och tal. 

Delar av de hållpunkter som tas upp är; tiden på plats i Gambia under uppsatsen och dess slutsats, att komma på en idé, nyfikenhet på livet, att "ragga cash" från investerare, att tänka annorlunda, påsdesign, bra och billig marknadsföring, Handelns inverkan på samhället etc etc. 

Vi har föreläst på konferenser, företagskickoffer, gymnasie- & högskolor, universitet, kommunala instanser och branschföreningar. Oavsett publik är vårt mål att sprida information, glädje samt ge en energikick till åhörarna - något som varit väldigt uppskattat! 

Vill du boka oss eller ha mer info? Skicka ett mail till linnea@smilinggroup.com

Vill du bli återförsäljare, har du frågor om våra produkter eller vill du helt enkelt bara säga hej? Skicka iväg ett mail till oss så svarar vi så snart vi bara kan!

The Smiling Group AB
Storgatan 33 B

114 55 Stockholm
info@smilinggroup.com