Årskrönikan 2019 - 6,3 miljoner fruktbollar levererades under året!

Ja, nu när det är dags att skriva om året kunde jag inte komma på en mer slående rubrik än kanonsuccén med våra fruktbollar. Försäljningen av dem bara ökar och ökar! Förutom att de verkar ha blivit favoriter hos många av er vann mangobollarna ”årets mellanmål 2019–2020” av Best product of the year. Fruktbollarna är inte bara goda i smaken utan gör gott i många avseenden. Här är några:


  • Bollarna kan rädda vilken förskolehämtning som helst (läs lågt tålamod hos barn och förälder)

  • Då produkten odlas, förädlas och packas i Ghana skapar den arbetstillfällen till mängder av odlare och fabriksanställda i Ghana.

  • Bollarna kan rädda ett nyårslöfte om att inte äta godis. (måste säga att dessa är ett fantastiskt alternativ till godis)Förutom fruktbollarna så har vårens nyhet ’Cashew choklad’ överträffat alla förväntningar. En riktigt fin produkt som tar allt mer tid i paketeringsmaskinerna. Jag kan verkligen förstå det då det är en riktig njutningsfylld produkt med mörk och fyllig choklad som har hela 69 % kakaohalt!Under 2019 har vi varit med på flera roliga events såsom Tjejmilen, Summersmash i Tylösand och Stockholm Food and Wine. Vi kommer försätta delta på events och är gärna med på många flera runt om i vårt avlånga land. Har du kontakter eller idéer på vart vi bör vara med på så hör av dig till Linnea på linnea@smilinggroup.com. Har du andra roliga idéer där vi kan synas så tar vi gärna hjälp, maila även detta till Linnea😊2019 kommer internt att bli ihågkommit som året då vi verkligen har arbetat fram mycket som kommer synas under 2020. Kan hinta om att vi har hela sex nya fantastiska Smiling-produkter som kommer i januari/februari, vi har signerat kontrakt med två jättekunder som vi försökt sälja hos i flera år samt att vi kommer exportera utanför Norden!

Under året har vi även börjat ett nytt företagskoncept där anställda på arbetsplatser runt om i landet har Smilingprodukter till mellanmål som komplement till fikabrödet eller fruktkorgen. De finns i större förpackningar eller i våra vanliga Smilingpåsar. Hittills har det gått väldigt bra, där Smiling-mellanmålet gör medarbetare lite gladare och mättare. Har du en arbetsplats där du vill skämma bort dina medarbetare? Kontakta då mig eller Joakim på: oscar@smilinggroup.com eller joakim@smilinggroup.comEtt annat område där det äntligen lossnat är hos idrottsföreningar. För är det inte lite konstigt att det år 2019 mest finns korv, godis och läsk i kioskerna till idrottande barn och idrottsföräldrar? Borde inte även denna genre hänga med i samhällstrenden?

Vi har under året börjat samarbeta med en grossist i Stockholmsområdet som nu förser föreningskiosker med Smilingnötter och torkad frukt som alternativ till allt godis. Har du hand om kiosken i din förening och vill sälja alternativ till korv, läsk och godis så kontakta mig eller Joakim. Jag vet att det är många med mig som gärna hade köpt annat än kexchoklad om alternativet funnits.Förutom nya produkter och nya återförsäljare är det riktigt spännande saker på gång. Thilda har precis börjat sin praktik hos oss och är kvar hela våren. Det är hon som numera sköter våra sociala medier, och det med bravur! Vi har två nya anställda på gång in under våren som jag vet kommer göra Smiling till ett ännu bättre företag och till sommaren startar ett samarbete med en grym leverantör som kommer lyfta Smiling till högre höjder.


Så 2020 håll i hatten. Året då vi bevisar att schysst handel är framtidens modell och 20-talet blir decenniet då samtliga livsmedelsföretag tar ansvar för hela handelskedjan, från jord till bord!Väl mött på andra sidan decennieskiftet!


Oscar & Smilinggänget

173 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla