Årskrönikan 2020


2020 började SÅ bra med att vi kom upp i luften med SAS och flera nya produkter, där den riktiga godbiten Mango fusion gick i täten. Sedan gick ALLT helt i moll i med Corona i mitten av mars. Människor slutade åka till jobbet, slutade att vara i tidsnöd och ha behovet av att ta något snabbt mellanmål mellan jobbet och hemmet, slutade resa, slutade helt enkelt att vara ”On-the-go”. Man bytte helt enkelt ut sin 50gram cashew havssaltspåse mot jäst och toalettpapper. Inget fel i det men katastrof mot vår affär där vi över en dag tappade mer än hälften av normal volym.


Vi blev sittandes med extremt stora lager med flera hundra pallar produkter att försöka sälja. Nu är ju inte affärer och varulager det viktigaste i livet men den huvudvärken och, ja ångesten, som infann sig där och då när ordrarna fullständigt uteblev var en prövning som jag inte önskat de värsta av fiender.

Vi försökte vrida och vända för att få iväg några lådor här och där utan att riktigt kunna minska på det gigantiska varulagret. Tillslut kom vi överens med den fantastiska kunden Matsmart.se där de tog ett jättelass för att minska vårt lager och viktigaste av allt: Vi kunde på så sätt fortsätta köpa nästintill oförändrade volymer från våra leverantörer i Västafrika. Vid det här tillfället förstod jag med all kraft att