1000 munskydd utdelade till polis och marknadsförsäljare i Gambia!


Smiling landsätter nu ett nytt projekt; Smiling Cares. Projektets mening är att göra mindre och snabbfotade insatser när och där det behövs som mest i våra odlingsländer.


Gambia har, som så många andra länder, drabbats hårt ekonomiskt av Coronakrisen. Positivt är dock att Covid-19 inte spridit sig i större utsträckning i landet, något vi givetvis önskar bibehålla framledes.
Tillsammans med det svensk-gambiska företaget Facil Clothing har Smiling producerat och delat ut 1000 munskydd i återanvändbart tyg till polisen i Brikamaområdet samt till kvinnorna som säljer sina varor på Brikama market.


Det här är två grupper av människor som är mycket viktiga under normala tider och ännu viktigare nu under Corona-krisen. Men de riskerar också att bli smittade eftersom de träffar många människor varje dag, därför var glädjen extra stor över de donerade ansiktsmaskerna.Facil Clothing är ett svensk-gambiskt företag med social påverkan som producerar etiska och prisvärda underkläder och T-shirts i Gambia och säljer dem i Gambia, Storbritannien och Skandinavien. Läs mer på https://facilclothing.com/ eller http://facilclothing.uk/.Vill du veta mer om projektet? Kontakta Linnea; linnea@smilinggroup.com 070-246 14 86

130 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla