Bananbröd med cashewnötter

Ett smaskigt bananbröd med crunch som egentligen kanske mer är som en kaka, perfekt som mellis eller till fikat. Servera gärna toppat med vårt egen gjorda cashewsmör som du hittar här.


Ingredienser



Du behöver:

100 g smält smör

2 dl socker

4 mogna bananer (motsvarar ca 700 g)

2 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver1

/2 tsk salt

1/2 tsk vaniljpulver

2 dl naturella cashewnötter från Smiling


Sätt ugnen på 200 grader.


Börja med att smälta smöret. Vispa sedan smör och socker så att det blir poröst med en elvisp.

Tillsätt sedan ägg och blanda runt. Nu är det dags att mosa 3 st bananer för att sedan tillsätta de i smeten.


Ta fram en skål och blanda de torra ingredienserna. Vänd sedan ner den torra blandningen i smeten och rör om tills att du får en fin konsistens. Häll i cashewnötterna i smeten och häll den sedan i en smörad brödform. Dela den sista bananen längst med och lägg den överst på smeten med snittytan uppåt.


Grädda i ugnen i 40 minuter tills den har fått en gyllenbrun färg.

Ta ut brödet och låt det svalna innan du skär upp och serverar.


Hoppas att det smakar!

59 visningar

The Smiling Group AB
Storgatan 33 B

114 55 Stockholm
info@smilinggroup.com