Från bröllopstårta till Smiling-bar

Våren 2016: ”Vi ska absolut inte ha en vanlig bröllopstårta. Vi ska givet ha en av cashewnötter, det kommer gästerna att komma ihåg.” Planerna för bröllopet på Kosteröarna var igång och centralt i fixet inför den stora dagen var såklart tårtan. Vi hade dessutom en kund, Unbakery, som vi visste bakade otroliga rawfood-tårtor.


Sagt och gjort! I snabb takt fick bröllopsgästerna Petra och Jonathan (Tack för det) köra från Skogås, åka båt och ta flakmoppe på guppig grusväg för att få tårtan till festlokalen. Det var många av de andra bröllopsgästerna som muttrade för sig själva: ”Vad de ska krångla till det, en vanlig bröllopstårta duger väl”. Men nä, har man lagt halva sitt vuxna liv på cashewnötter så nog ska väl ändå tårtan vara av cashew, om det går.
Och det gick. Det blev en fantastisk dag och en underbar cashewbaserad bröllopstårta!När dessa matkonstnärer på Unbakery, söder om Stockholm, hörde av sig i våras och ville skapa Sveriges bästa mellanmål tillsammans med Smiling var det självklart att det skulle bli en magisk produkt. Och herregud var de har överträffat förväntningarna! Med våra allra bästa råvaror såsom cashew, ananas, mango, jordnötter och kokos har de skapat tre underbara produkter!Att utnyttja det ”spill” som uppkommer vid produktion av till exempelvis cashewnötterna (alla nötter klarar sig inte igenom produktionen hela) och använda dessa i våra nya bars är ett stort steg mot en mer hållbar framtid. Det är inte bara från ditt kylskåp som det slängs produkter. Tonvis slängs innan det ens packas, till exempel på grund av en sådan sak som att nötter går sönder i produktionen. I våra bars använder vi denna resurs och skapar inte bara Sveriges kanske godaste mellanmål, utan också en produkt som gör gott för miljön och människan.Inte nog med att vi fått fram en helt ny produktserie tillsammans med en av våra kunder (numera också ny leverantör till Smiling) utan i sann kärlek från bröllopet valde vi att fortsätta på det inspelade kärlekstemat vid våra val av produktnamn;


Coconut Crush

Peanut Passion

Lovely Licorice


Kärleksrelationer ska vara långa och det tror vi verkligen att denna nya serie av bars blir för många! Det enda som i grunden inte är avsett långt med barsen är dess ingrediensförteckningar. Här tänker vi istället kortast möjliga, inget nonsens utan bara råvara. Därtill EKO-certifierade, veganska samt fria från gluten och raffinerat socker! Min personliga favorit är Coconut Crush, det ska bli spännande att se vilken ni som konsumenter gillar bäst!


Kärleksfulla hälsningar


Oscar


208 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla