Fruktbars, med endast en ingrediens, gör entré


Här kommer årets första nyhet: bars av en enda råvara. Ja, du läste rätt! Från och med denna vecka kan du köpa fruktbars gjorda på en ingrediens. Vi lanserar två olika varianter: den ena av 100% mango och den andra av  100% ananas. 


I livsmedelsbranschen är ofta utmaningen att göra goda bars på  få  ingredienser. Jag har sett konkurrenter med fyra till fem ingredienser, vilket jag tycker är väldigt snyggt och bra. När vår leverantör i Ghana kom till oss med idén att göra bars på en enda ingrediens hade jag svårt att tro att det var möjligt.

– Fruktbars, på en enda ingrediens? Går det? frågade jag.

– Yes, in Ghana we can! blev svaret.

Mycket riktigt överbevisade han mig och nu sitter jag här med två helt fantastiska bars i handen. Mangobar och ananasbar – i ordets rätta mening. Långt ifrån ”med smak av...”, som det ofta står på många livsmedel.

Schyssta fruktbars för under tian

Det är inte bara själva produkten som sticker ut, utan även priset. För under tio spänn kan du köpa Smilings fruktbars på Coop. I linje med våra andra torkade frukter (fruktbollarna, kokoschipsen och mangon) är detta ett finfint alternativ till godis och fungerar också bra när du eller barnen behöver en energikick. De är även helt fria från spår av nötter, så även allergier kan tryggt njuta av dem.


Självklart bra för bonden

Fruktbarsen exakt lika schyssta mot våra bönderna och medarbetare som alla Smilings produkter – men det förstod ni såklart redan? Mangon och ananasen odlas och packas i Ghana, för att sedan skickas raka vägen till Sverige med båt. Allt för att skapa så många schyssta arbetstillfällen som möjligt i odlingsländerna, utan onödiga omvägar eller mellanhänder.


Swisha en fruktbar till dig eller en kompis

Har du ingen Coop i närheten men vill ändå smaka våra fruktbars? Eller vill du överraska en polare eller familjemedlem med lite schysst snacks i brevlådan? Swisha 20 kronor till 123 57 52 555, märk betalningen med adress och namn. En ananasbar och en mangobar med posten! Självklart kan du beställa fler bars, genom att dubblera slanten du Swishar. Gäller hela januari.


/ Oscar

327 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla