Het och krämig saffranspasta med cashew chili
Vår vän Stina har gjort en riktigt julig pasta där cashew chili blir pricken över i.

Ingredienser:
Ca 2 dl hackad purjolök
2 vitlöksklyftor
Valfri mängd chiliflakes
1 paket saffran (0.5g)
1-2 msk flytande matfettsblandning/olja att steka i
1 dl vitt vin
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 spetspaprikor
Ca 150 g sockerärtor
1 paket/230 kokta vita bönor
2.5 dl valfri mjölk/havremjölk
Salt
Svartpeppar
Ca 1-2 dl Smiling Cashewnötter CHILI
Pasta linguine (välj mängd själv)
Gör såhär:
- koka pasta enligt instruktioner på förpackningen
- Häll av vätskan och skölj av de vita bönorna. Mixa sedan ihop med mjölken till en slät ”bönsås”
- Skär purjolök och vitlök i önskade bitar
- Skär paprika i strimlor
- Fräs purjolök, vitlök och chiliflakes i flytande matfettsblandning i en stekpanna
- Tillsätt sedan vin och saffran och låt puttra ihop. Smula ner buljongtärningen så att den löses upp.
- Tillsätt sedan ”bönsåsen”, paprika och sockerärtor och låt puttra några minuter
- Häll av pastavattnet och vänd sedan runt det i såsen.
- Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
- VIKTIGT: servera Smilings cashewnötter med chilismak på toppen. Så gott med crunch och hetta från nötterna!

Ät och NJUT!😍