Linneas saftiga nöt- & filmjölksbröd

Uppdaterad: 8 dec 2020






Du behöver:

5 dl Vetemjöl

2 dl Fiberhavregryn

1 dl Krossade linfrön

1 dl Cashewnötter

1 dl Smiling Torkad Mango

2 tsk Bikarbonat

1 tsk Salt

4 dl Filmjölk

0,5 dl Flytande honung

0,5 dl Lingonsylt






Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Blanda ihop alla torra ingredienser, rör sedan i filmjölk, lingonsylt och honung.

Häll i smeten i en smord avlång bakform (som rymmer ca 1,5 liter)

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.


Stjälp sedan upp brödet och låt de svalna under en bakduk.

Brödet håller sig gott och saftigt i flera dagar!


Hoppas det smakar!





59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla