Smakfull sommarsallad med ananas och cashew
Uppdaterad: 8 dec 2020
Snart är det dags för midsommar och vad passar bättre än en riktigt härligt sommarsallad på buffébordet till Midsommar. Här kommer ett gott recept som vi rekommendera att servera tillsammans med vår goda pesto (du hittar receptet här)

Du behöver:
1 huvud romansallad
250 g körsbärstomater
1 gurka
1 Gul paprika
1 rödlök
150 g fetaost
Jordgubbar
1 påse Smiling torkad ananas
100 g Smiling naturella cashewnötter
Gör såhär:
Börja med att torrosta cashewnötterna i en stekpanna tills att nötterna har fått en gyllenbrun färg,
Tillsätt flingsalt om du önskar och låt sedan nötterna stå tills att de svalnar.
Dela romansalladen i hela blad, skölj och låt vattnet rinna av.
Under tiden skär du tomater, gurka, paprika, rödlök och jordgubbar i önskad storlek.
Lägg sedan romansalladsbladen i botten av fatet, häll sedan på de andra grönsakerna som en bädd på salladen. Avsluta med att toppa salladen med att smula över fetaosten.
Häll över den torkade ananasen och de rostade nötterna.
Hoppas det smakar!
