Påskbak - Maränger med fruktbollar


Vad säger ni om de här små stekta äggen?

Superenkla att göra och smarriga för både vuxna och barn i påsk!


För ca 15 maränger behöver du:

- 2 ägg (vitorna)

- 1 dl socker

- En skvätt citron, typ 1 tsk (gör äggvitan styvare men är inte nödvändigt. Gav dessutom en frisk smak på marängen)

- En påse Fruktbollar mango/citron





Gör så här:


Sätt ugnen på 100 grader och lägg ett bakplåtspapper på två plåtar. Separera gulan från vitan (spar gulan till en bananpannkaka, majonäs eller annat påskbak!) Vispa äggvitorna tills skummet är fast och skålen går att vända upponer utan att det rinner ut.

Tillsätt socker och citron och vispa i ytterligare 5 minuter. Smeten ska bli blank och fin så sockret har löst upp sej i vitan.



Klicka ut smeten med hjälp av två skedar till 15 maränger, så runda som möjligt. Doppa ett finger i vatten och gör en grop i mitten av varje klick där du sedan lägger fruktbollen.

Grädda långt ner i ugnen i ca 60 minuter beroende på hur frasiga/sega du vill ha marängerna.









Njut av dina påskina maränger färska eller förvara dem i en tätförslutande burk så håller de länge!



Lycka till & Glad påsk önskar Smilinggänget

19 visningar

Vill du bli återförsäljare, har du frågor om våra produkter eller vill du helt enkelt bara säga hej? Skicka iväg ett mail till oss så svarar vi så snart vi bara kan!

The Smiling Group AB
Storgatan 33 B

114 55 Stockholm
info@smilinggroup.com