Rosannas currygryta med kikärtor & topping
Uppdaterad: 10 feb 2020
God och härlig currygryta av Rosanna, receptet är för 3-4 personer.

1 st gul lök
1/2 färsk chili (ta så mycket som du föredrar)
1 st vitlöksklyfta
2 st stora morötter
200 g haricots verts
Ett paket kikärtor 380g
2 1/2 dl kokosmjölk
4 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk torkad ingefära
salt och peppar En påse smiling cashewnötter 50 g (naturell, havssalt eller chili)
Såhär gör du:
Koka riset enligt beskrivningen på förpackningen. Tar ca 20 min för gryta att bli klar så anpassa det efter risets koktid. Hacka löken och stek tillsammans med chilin i en gryta i smör eller olja. Hacka sedan morötterna och häll i grytan, rör runt under hög värme så löken får lite färg samt moroten börjar mjukna. Efter några minuter så häller du i haricot vertsen samt kikärtorna som du har sköljt i vatten. Sänk temperaturen lite och rör runt under några minuter. Sen kryddar du allt och rör ner kokosmjölken.
Låt grytan koka upp på hög värme, därefter låt den stå under lock i ca 10 min med svag värme så alla smaker sätter sig.
Toppa grytan med cashewnötter samt saker du gillar som ex koriander, äpple.
Smaklig måltid 🌱
Hälsningar Smiling och @rosannagatti
