Rosannas currygryta med kikärtor & topping

Uppdaterad: feb 10

God och härlig currygryta av Rosanna, receptet är för 3-4 personer.

1 st gul lök 

1/2 färsk chili (ta så mycket som du föredrar)

1 st vitlöksklyfta 

2 st stora morötter 

200 g haricots verts

Ett paket kikärtor 380g

2 1/2 dl kokosmjölk

4 tsk curry 

1 tsk gurkmeja 

1 tsk torkad ingefära

salt och peppar En påse smiling cashewnötter 50 g (naturell, havssalt eller chili)


Såhär gör du:

Koka riset enligt beskrivningen på förpackningen. Tar ca 20 min för gryta att bli klar så anpassa det efter risets koktid. Hacka löken och stek tillsammans med chilin i en gryta i smör eller olja. Hacka sedan morötterna och häll i grytan, rör runt under hög värme så löken får lite färg samt moroten börjar mjukna. Efter några minuter så häller du i haricot vertsen samt kikärtorna som du har sköljt i vatten. Sänk temperaturen lite och rör runt under några minuter. Sen kryddar du allt och rör ner kokosmjölken.

Låt grytan koka upp på hög värme, därefter låt den stå under lock i ca 10 min med svag värme så alla smaker sätter sig.


Toppa grytan med cashewnötter samt saker du gillar som ex koriander, äpple.

Smaklig måltid 🌱


Hälsningar Smiling och @rosannagatti




0 visningar

The Smiling Group AB
Storgatan 33 B

114 55 Stockholm
info@smilinggroup.com