Smarriga rawfood semlor


Ingredienser till 4 st bullar:

2 dl Smiling cashewnötter naturella

2 msk kokosolja

10 färska dadlar

2,5 krm vaniljpulver

2 krm kardemumma

Ingredienser till Mandelmassa för 4 semlor:

5 färska dadlar

0,5 dl mandelmjöl

0,5 tsk vatten

0,5 tsk kokosolja

1 krm vaniljpulver

en nypa salt


Vispa kokosgrädde, tänk på att välja en kokosgrädde som är tillräckligt fast i konsistensen och förvara den i kylen för att få den fluffig. Blir det inte som du tänkt dig - ställ in grädden i kylen en stund och vispa igen!


Gör såhär:

Börja med att kärna ur dadlarna. Häll sedan alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en krämig smet. Rulla 4 st bollar och ställ in i kylen så de stelnar.


Under tiden kan du förbereda mandelmassan, börja med att kärna ur dadlarna och mixa sedan ihop med övriga ingredienser till en krämig smet.


Vispa sedan kokosgrädden, om du vill kan du tillsätta lite vaniljpulver och våra kokoschips som du hackat.


När bullarna har stelnat i kylen är det dags att göra klart semlorna.

Skär av toppen av bullen, fyll först med mandelmassa och sedan en klick grädde innan du lägger på locket.


Nu är semlan klar och redo att serveras, smaklig fika!





0 visningar

The Smiling Group AB
Storgatan 33 B

114 55 Stockholm
info@smilinggroup.com