Smilingprodukter för barn med typ 1-diabetes

I sommar delade Diabetic box ut 2000 st Sommarlovsboxar gratis till barn och unga med typ 1-diabetes, en svår sjukdom som kräver full koll på blodsockret. Sommarlovsboxen innehöll allt ifrån kolhydratslistor, druvsocker och Smilings härliga fruktbar med mango.Sommarlovsboxen är ett projekt för barn och unga med typ 1-diabetes. Under hela sommaren har Diabetic Box delat ut hela 2000 stycken boxar, gratis såklart, på diabetesläger, diabetesmottagningar, i socioekonomiskt utsatta områden och andra evenemang runt om i hela Sverige. I boxen fanns bland annat Smilings mangobar som varit mycket uppskattad av barnen!Smilings produkter är en riktig perfect match för typ 1-diabetiker. De är både riktigt schyssta sett till dess innehållsförteckning, men även riktigt smidiga att ha med sig i ryggsäcken eller fickan. Barsen, stängerna, pajerna och många fler av Smilings produkter funkar väldigt bra att ta när blodsockret är lågt för att fylla på depåerna. Att alla Smilings produkter är glutenfria är ett stort plus då glutenintolerans är vanligt hos typ 1-diabetiker (1 av 10 typ 1-diabetiker har glutenintolerans).


I Sverige lever 50 000 personer med diabetes varav ca 1/10 är barn. Typ 1-diabetes är en autoimmun sjukdom där immunförsvaret attackerar och förstör de insulinproducerande cellerna i bukspottskörteln. Varje år insjuknar 900 personer i typ 1-diabetes som kan drabba både barn och vuxna, och har ingen koppling till livsstil eller hur mycket socker man äter. Det går inte heller att bli frisk eftersom det inte finns något botemedel.Sjukdomen är en del av vardagen och kräver god koll på blodsockret 24 timmar om dygnet. Att leva med diabetes är aldrig svart eller vitt eftersom att det finns många olika faktorer som bidrar till ett stabilt eller knasigt blodsocker, utöver mat och insulin påverkas blodsockret av exempelvis hormoner. Anton, som grundat Diabetic Box har haft diabetes i över 20 år och håller med till fullo.
Diabetic Box är ett företag som erbjuder boxar speciellt anpassade för diabetiker. Boxarna kommer fullproppade med spännande och schyssta produkter som ska göra vardagen med diabetes både enklare och roligare. Smilings produkter passar perfekt i boxen och har varit med vid flera tidigare tillfällen och har nu varit med och möjliggjort det stora projektet Sommarlovsboxen!
Är du nyfiken på att veta mer om Sommarlovsboxen eller Diabetic Box? Surfa in på: https://diabeticbox.se/

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

HELLO UK!