Sommarlov med Jocke på Norra Öland

I sommar reser vi runt på semester hemma i vackra Sverige och idag är det min tur att ta med er på en tur till Norra Öland, närmare bestämt Byxelkrok som nästan ligger så långt norrut på Öland som man kommer.

Här kan du strosa runt bland de mysiga sjöbodarna för en kaffe, inredning eller en god bit mat.

Dessutom har de ett nyinvigt utegym nere vid havet, som jag såklart inte var sen med att testa.

I Byxelkrok finns det blåbär i massor.

Vart?

- Just det säger jag inte ;D


På Ölands nordligaste punkt ligger fyran Långe Erik. Ett riktigt mysigt resmål för hela familjen.

Kring fyren finns en fantastisk miljö och en strand fylld av stenar. Är du en tävlingsmänniska precis som jag? Då utmanar jag dig att testa på tävlingen från Mästarnas Mästare som går ut på att bygga ett 1m högt torn av sten? Jag var såklart tvungen att testa och ni undrar såklart om jag klarade det? Nja, ni kan avgöra själv på bilden till höger (Tyvärr kan man inte lägga ihop den sammanlagda höjden på alla 4 tornen)Så vad kan du mer göra på Norra Öland?


- Byxelkrok ligger vägg i vägg med Böda som har en toppenfin vit sandstrand som min son Theodor gillar lika mycket som han gillar vår mangobar. Perfekt att ta en avkopplande dag på stranden under semestern.

- För dig som älskar att träna så rekommenderar jag ett väldigt bra MTB trailspår strax söder om Byxelkrok (se kartan) Och glöm inte att ta med dig det perfekta mellanmålet så att du har energin på topp under hela rundan!
Mitt sista tips på vad du kan besöka på Norra Öland är såklart en utflykt till Naturreservatet Trollskogen. En tur till trollskogen uppskattas både av små och stora, utflykten kräver dessutom en matsäck med det nödvändiga packat! I Trollskogen finns en gigantisk ek som förr användes som landmärke innan fyren Långe Erik byggdes.Här kan man också hitta ett 100 år gammalt skeppsvrak som spolats upp på land.
Vi gjorde en efterrätt som jag måste dela med mig med er, ett nyttigare alternativ som smakar helt underbart!


Chokladkaka

3 msk kokosolja

1,5 msk Agarvesirap

1 msk kakaopulver

1 msk jordnötssmör

1 påse Smiling naturella cashewnötter

riven kokos


Blanda ihop kokosolja med alla ingredienser (förutom nötterna) Smält blandningen i micro i ca 30 sek, häll sedan över allt i en liten form och strö över nötter och riven kokos. Ställ in i frysen i ca 1 timme innan du kan servera den!
Det var mitt sommarlov på Norra Öland.

Jag önskar er en fortsatt trevlig sommar.

Glöm inte att tagga oss i er sommar med Smiling, vi vill se er!

Soliga hälsningar Joakim


117 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

HELLO UK!