Torkad ananas – ännu en nyttig nyhet från Smiling

Uppdaterad: 6 mar 2019


Det är äntligen dags att presentera produkten som vi i flera år längtat efter att kunna lansera: Smilings torkade ananas. Från fälten i Ghana, till fabrikerna strax intill och sedan direkt vidare till Sverige. Med andra ord: ypperligt kvalité, schysst mot våra bönder och riktigt, riktigt smarrig ananas.


Från handelshjälp till häpen över yrkeskunnandet

När idén om Smiling uppkom var grundbulten att vi ska sälja afrikanska bönders varor i Sverige som ett alternativ till bistånd. Vi skulle genom handel få ekonomisk utveckling hos mängder av bönder och människor i förädlingsledet. Idén handlade alltså mest om ett sätt att hjälpa, samtidigt som vi skulle ge svensken nyttiga snacks. Det är fortfarande själva kärnan i Smiling, men ju mer den här resan pågått har vi blivit mer och mer förbluffade över det fantastiska hantverket, yrkeskunnandet och det brinnande engagemang dessa bönder har för sina råvaror. De flesta är verkligen riktiga proffs, som inget hellre vill än att just deras råvara ska överträffa alla tidigare jämförelser. Allra mest tydligt blir det kanske på ananasfälten där råvaran dagligen granskas för bästa möjliga värden innan den skördas. 


Från odlingen direkt ner i din ananaspåse

Efter att ananasen skördats så torkas den och packas direkt i konsumentförpackningar på fabriken  i Ghana. Därefter raka vägen till Sverige på båt, utan några mellanhänder. Det vill säga: det finns inget som står i vägen för den kanske häftigaste torkade fruktsmaken du någonsin upplevt. Fräschare kan det knappast bli och äntligen kan man köpa torkad ananas som smakar på samma sätt som den gör där den skördas.  Kanske har du köpt färska exotiska torkade frukter på olika resmål runt om i världen och vi vill lova att denna torkade ananas står upp i jämförelsen mot deras färskhet. Eftersom de packas i en nötfri fabrik är ananasen helt fria från spår av nötter. Perfekt för alla allergier där ute!


Testa på något av det absolut bästa Ghana och Smiling har att erbjuda.  Du hittar den torkade ananasen på Coop, Hemköp, WIllys, ICA och City Gross. Enjoy! 


/ Oscar


Smiling ananasbonde Mathias Gbetivi
"I want to be the best pineapple farmer in Ghana”  – Mathias Gbetivi

458 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla