World Fair Trade Day

Idag är det World Fair Trade Day och rättvis handel uppmärksammas över hela världen. En reflektion kring rättvis handel är alltid viktigt, men lite extra viktigt i år när ett virus försätter världen i kris. Men varför är är det viktigt då?


För oss på Smiling är en transparent handelskedja, rättvisa arbetsvillkor och löner och demokratiska processer en ickefråga eftersom det sitter i hela affärsmodellens DNA. Vi förstår egentligen inte hur affärer kan få fungera på andra vis. Vem ger oss rätt att utnyttja dem som har det sämre? Att köpa deras råvaror för billigt, att använda deras arbetskraft utan rätt skyddsutrustning i fabrikerna och att mörka hur handelskedjorna ser ut. Att aktivt välja att inte sätta människor och planet i första rummet.


Covid-19 har upphävt den globala ekonomin, hotat liv och försörjning. Den här grundläggande omskakningen innebär också att vi kan forma hur världens ekonomier kommer att återhämta sig. Tillsammans kan vi säkerställa att den ekonomi som uppstår verkligen sätter människor och planet först.

Våra leverantörer hugger i, kämpar på, gör allt de kan för att vår torkade frukt och nötter ska nå de Svenska hamnarna. Det gör dom alltid, Corona eller inte. De står troget vid vår sida och levererar sina produkter i goda, som mindre bra förutsättningar. De arbetar tillsammans för att komma igenom lockdownen och pandemin. Nu, mer än någonsin, kan vi se varför vi behöver en värld full av transparenta och rättvisa företag med ärliga intentioner.
Den globala ekonomin var egentligen redan trasig. En klimatkris bubblade vid sidan av spirande ojämlikhet och fattigdom. Covid-19 har skakat det ekonomiska systemet, och vi kan nu tillsammans skapa en bättre värld. Transparenta företag bidrar till att skapa en ekonomi baserad på mänskligt och planetärt välbefinnande, en värld där ingen lämnas kvar. Vi hoppas att ni fortsätter vara med oss på resan framöver.


Att arbeta med rättvis handel i sin business är mer än bara handel

- Det är en vision för affärer som sätter människa och planet framför vinst

- Det handlar om att att bekämpa fattigdom, klimatförändringar, ojämlikhet mellan kön och orättvisor

- Det är ett föredöme för hur företagsmodeller i den nya ekonomin bör se ut


Vi hoppas att du förstår varför du ska tänka ett extra varv när du handlar dina varor. Att välja företag som arbetar transparent är att välja leverantörer för framtiden.


Smilinggänget
66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

HELLO UK!